marknetten.reismee.nl

week 15

Zo week 15. Ongeloofelijk dat het er nu echt bijna op zit zeg. Op het moment van schrijven(zondag) is het nog maar 6 dagen. Eigelijk 5 want zaterdag telt niet echt he. Het was in ieder geval een mooie week deze week dus dat scheelt weer. Wamt de zon begon vrijdag te schijnen en is daar het weekend voor het eerst niet mee opgehouden!!!! Ja het duurt 4 maanden maar dan heb je ook wel een heel mooi weekend. Het begon donderdag al met goed weer, toen ben ik met me werk naar Horshoebay geweest dat is waar de ferries vertrekken naar Bowen Island. Das een heel mooi eiland op de weg naar Whistler, waar mijn baas woont. Omdat Claudia deze week wegging en ik volgende week zouden we daarheen gaan voor een lunch en een tour over het eiland. Helaas hadden we de ferrie gemist en zou het te laat worden als we alsnog zouden gaan daarheen. Helaas. Dus hebben we maar lunch gegeten in Horshoebay wat heel goed was, en zijn we daarna naar de boot van me baas wezen kijken. Das een vrij grote zeilboot waar ze op gaat wonen als ie af is. Ag ja je moet er maar van houden he. Daarna zijn we naar een park in de buurt geweest: Lighthouse park. Wat een heel mooi park is, vooral als de zon schijnt, want dan kan je vanaf de kust over Stanleypark heen kijken. Heel cool dus. Daarna nog wat wezen drinken in downtown, Vancouver. Was een gezellige dag. Vrijdag na me werk wat bier wezen drinken in de kroeg en daarna bij iemand thuis wezen hangen, omdat dat de goedkoopste optie was die dag. Dus das goed he. De volgende dag met een grote groep af gesproken om naar Deep Cove te gaan. Das een plaatsje bij de rivier naar zee waar je heel mooi kan gaan rond wandelen en klimmen. Na een stuk van het echte pad te hebben af geweken en dus over de rotsen hebben geklommen, kwammen we uit op een plateua wat over de vallei uitkeek. Dat was opzich al een schitterende plek en omdat de zon scheen zijn we daar de hele dag gebleven. Met een paar biertjes is dat wel te doen namelijk. Daarna weer terug naar downtown om weer naar het worstelen te gaan. Het blijft namelijk onwijs grappig om die mafkezen bezig te zien.
De volgende dag was het weer top weer. Het zonnetje scheen gewoon voor de 2e dag op een rij. Een wonder. Dus zijn we naar het strand gegaan. English Bay, het is echt onwijs smal en ik vraag me dan ook af hoe het zal zijn in de zomer als het echt warm en dus druk wordt. Maar dat maak ik niet meer mee helaas. Natuurlijk ben ik ook nog ff in de oceaan geweest. De avond erovoor had ik met een Duitser afgesproken om het water in te duiken, dus dat deden we maar ff. Het enige vreemde was dat we de enige waren op het hele strand, en waarom bleek wel toen we er in doken. Want wat was dat koud zeg!!!! Meteen uit het water hebben we Ilse maar een goeie knuffel gegeven, maar dat werd niet echt op prijs gestelt. Toen we er de tweede keer in sprongen was het het ergst. Dat was pas echt koud. Het grote voordeel was wel dat eenmaal uit het water alles super warm lijkt en je dus beter van de zon kan genieten, dit omdat het water super koud is. Daarna zijn we tot een uurtje of 5 daar gebleven, en daarna op huis aan gegaan.
Al met al was het dus een zonovergoten weekend en dat was wel weer is tijd moet ik zeggen. Want echt alles is veel mooier als de zon schijnt. Je ziet trouwes ook aan de bergen dat het warmer wordt want het wordt steeds groener daar. Dat zal ik trouwes wel het meest missen als ik weer terug in het platte Holland ben. Want het uitzicht gaat me hier dus nooit vervelen.

Zo dat was het weer, me een na laatste verslag van mijn Vancouver-avontuur. Volgende week alles af ronde op me stage. Vrijdag nog een feest als afscheid bij een Duitse klasgenote. Want haar verjaardag is volgende week dus dan vieren we haar verjaardag en mijn afscheid samen in haar homestay. Dat is wel lekker makkelijk hoef ik lekker niet op te ruimen... En dan: zaterdag om 18.15 het vliegtuig pakken naar Holland.

Voor nu de groeten en tot heel snel.

Mark

ps. Ik weet niet zeker of ik het volgende week nog update, dus bedankt voor het lezen en volgen van mijn weblog. Ik vond het leuk om op deze manier verhaal te doen, en hoop dat jullie net zo veel plezier er aan beleeft hebben.

Nogmaals doei.

Mark