13e week
12 apr. 2006
vanuit
Zo daar ben ik dan weer. Beetje laat deze week, maar dat komt omdat ik druk bezig was met werk en me eindverslag deze week. Dus vandaar ff iets later.
Vorige week dus 13e week. Het was dan wel week 13 maar geen rare ongelukken gebeurt dus dawel goed dan he. Ik heb alleen tijdens de lunch op me werk 3 borden kapot laten vallen, maar ja scherven brengen geluk he. In mijn gebouw waar ik stage loop zitten verschillende organisaties. Een daarvan had vorige week een vergadering en had daarvoor lunch besteld inclusief borden. Omdat het te veel was vroegen ze of wij misschien iets wilden hebben, het zag er goed uit dus dat wilden we wel. Toen ik een boord van de stapel wilden pakken vielen de andere 3 van de rand af. Het mooie was dat ik de meeste van die mensen nog nooit had gezien, dus ik stond mooi voor lul. Gelukkig heb ik er niks meer over gehoord en konden ze er nog wel om lachen ook. Was dus weer lekker bijdehand van me.
Verder ben ik druk bezig met me eindeverslag wat op zich wel lekker gaat. Ook zijn we druk met het andere project waar ik aan mee werk, namelijk de uitbreiding van de snelweg hier en een extra brug bouwen. Omdat ons bedrijf daar tegen is en liever meer bussen op e bestaande wegen ziet, zijn we druk bezig om zoveel mogelijk mensen daarvan te overtuigen. Wat inhoud dat we zoals vandaag naar open avonden van het snelwegproject te gaan en daar onze stem te laten horen. Erg leuk om te doen, zo spreek je heel veel Canadezen en is super voor je engels. En omdat we dus af en toe 's avonds werken kunnen we dus extra dagen vrijaf nemen zoals deze maandag. Ik ben namelijk zondag op maandag met me Duitse collega, Claudia, naar Victoria op Vancouver Island geweest. Aanstaande weekend ga ik daar ook heen met vrienden van hier, maar omdat Claudia over 2 weken terug naar die Heimat gaat besloot ik om ook dit weekend te gaan. Was een goeie beslissing want ik heb het enorm naar me zin gehad. Victoria is de hoofstad van de provincie British Columbia, waarom weet ik ook niet precies want het is misschien 1/3e van Vancouver. Victoria is opgebouwd in de Britse stijl, wat wel grappig is want het lijkt of je in een engels dorpje loopt af en toe. Het provinciale overheidsgebouw ziet er dan ook uit als een oud Brits landhuis. Natuurlijk een hoop foto's gemaakt. Zondag regende het een beetje daar, dus zijn we naar het BC museum geweest was wel een interresant museum op zich. Met een grote afdeling van de geschiednis van de First Natives, oftewel de indianen. Voor de rest een beetje door Victoria gewandeld wat makkelijk te doen is want zo groot is het echt niet.
Maandag scheen de zon, dus zijn we naar een park aan de zuidkust gegaan van Victoria dichtbij de oceaan. Daar was ook Mile 0, oftewel het beign van de Canadian Highway, was wel grappig om te zien. Daarna zijn we over de rotskust gelopen en das echt schitterend. De zon scheen over de kust, en met de geur van de oceaan en de bergen om je heen waande ik me echt in een ander land....of ben ik dat ook??? Daarna zaggen we in het park ook nog een zeearend omringd door een hoop meeuwen die hem uit alle macht probeerde weg te jagen. Maar het was echt een super gezicht om hem zo over je heen zien te vliegen. Zo'n beest is nog best groot namelijk. Daarna zijn we weer op de weg terug gegaan, wat ook nog een heel onderneming was. We vertrokken uit Victoria om 2.00pm met de bus en we waren om 8.30pm weer thuis,Claudia en ik wonen toevallig ook in dezelfde straat dus dat was lekker makkelijk. Maar het is dus nog een heel eind vanaf hier naar Victoria. Hoe dan ook ik heb in iedergeval al weer zin in onze trip van komende vrijdag met pasen als we weer naar Vancouver Island gaan.
Omdat Claudia en ik het nogal vaag vonden dat onze landen zo dichtbij elkaar liggen en dat we dan alleen konden communiceren in het Engels, probeerden we maar Nederlands/Duits tegen elkaar te praten. Ik kan je zeggen dat je dan hele rare gesprekken krijgt.
Dat was het wel weer zo'n beetje voor deze week denk ik. Tis een hele korte week voor me, want maandag in Victoria en vrijdag Pasen, dus maar 3 dagen werk Dat zijn pas tijden.
Nou voor nu allemaal Vrolijk Pasen.
ps. Omdat ik zoveel complimenten heb gehad hier, speciaal van Ilse, vanwege mijn ingewikkelde en altijd verrassende titelkeuze(week 13 etc) heb ik besloten om deze maar aan te houden. Nogmaals bedankt he.
Nu ben ik echt weg. Doei.
Mark
Nou voor nu allemaal Vrolijk Pasen.
Nu ben ik echt weg. Doei.
Mark
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}