marknetten.reismee.nl

week 7

Hoi allemaal.

Zo dit is al weer week 7. Het blijft een cliche maar de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. Ik ben er ook achter gekomen dat het redelijk dom is om hier in februari te zitten, omdat de kortste maand is, en het dus veel te snel gaat. Maar goed.

Wat betreft me stage is er niet zo veel te melden eigelijk deze week. Ik heb me stage-overeenkomst opgestuurd naar Nederland. Maar omdat ze perse het orgineel wilden hebben duurt het nog wel een week voordat ze het hebben. Terwel een fax precies hetzelfde is. Verder heb ik me opdracht ook gekregen maar ik moet nog antwoord krijgen of ik het moet vertalen of niet. Anders stuur ik het morgen(maandag) gewoon op en dan hoor ik het wel.

In het weekend wilden ik eigelijk gaan skien met me huisgenoot, maar omdat ie moest werken op zaterdag en het geen goed weer was is dat niet door gegaan. Daarom ben ik maar naar de kapper hier geweest. En dat was al een ervaring op zich. De man kwam oorspronkelijk uit Italie maar woont hier al 48 jaar. Maar dat ie uit Italie kwam heb ik geweten ook, hij heb me de hele geschiedenis verteld. Dus nu weet ik dat Italie vroeger 2 staten had en dat er na een burgeroorlog 1 land van is gemaakt. Verder vond ie Mussolini een goede man en wist ie te vertellen dat de Chinezen niet alleen Canada overnemen, maar heel de wereld. En dat Mussolini dat al voorspeld had. Ook gebruikte ie geen schaar, alleen een tondeuse en een mesje voor me nek haar, beetje raar dus. Maar het resultaat was goed, en het was heel goedkoop 10 dollar das ongeveer 7 of 8 Euro. Dat vind je niet in Nederland denk ik. Ook kwam ik erachter nadat ik met klasgenoten had gesproken dat het hier gewoon is op de kapper te tippen. Wat ik niet gedaan had en ik vond al dat ie zo raar keek toen ik weg ging. Ach ja er zijn gelukkig meer kappers in die straat, ga ik gewoon naar een andere volgende keer.
Na me avontuur met de kapper, ben ik naar Granville Island gegaan. Granville Island ben ik ook al eerder geweest op fieldtrip enzo, maar ik weet niet of ik dat heb verteld. Granville Island, is eigelijk niets meer als een soort toeristische marktplaats. Je hebt er een grote markt met verse spullen, wat zeldzaam is hier want het meeste is vacuum verpakt in de supermarkten. Verder heb je er allemaal culturele dingen als een artschool, theathers en een brouwerij. Nu ik zo denk heb ik het volges mij al uitgelegd. Dat maakt ook niks uit. De rede dat we er vandaag heen gingen was omdat vandaag alles gratis was. En als echte Nederlanders kan je dat natuurlijk niet laten lopen. We zijn daar naar een theather gegaan, met improviserende acteurs. Dat was wel leuk dus, omdat je als publiek erbij werd betrokken en dingen moest roepen waarmee hun dan grappen maakten. Was leuk en gratis dus dubbel leuk. Daarna was er niet zoveel bijzonders dus zijn we weer naar huis gegaan. Om 's avonds weer te gaan stappen.

Vandaag (zondag) heb ik niet zo veel gedaan, beetje gewassen enzo. Daarna ben ik naar een plek in donwtown gegaan, waar ze een groot scherm hadden met het afsluitingsfeest van Turijn. En omdat de spelen over 4 jaar hier heen komen was het wel leuk om te zien. Ze hebben daar een klok onthult die aftelt naar het grote moment 4 jaar vanaf nu, morgen komt de officiele vlag aan op het vliegveld en dan hijsen ze de vlag dinsdag de vlag op het stadhuis. Dus misschien ga ik dan ook ff kijken. Ik weet niet of iemand de ceremonie heeft gezien vandaag, de burgemeester was daar ook. En misschien zag je dat ie in een rolstoel zat, das niet van pas, dat is altijd zo. Hij is invalide vandaar.

Nou dat was het weer denk ik. Als me kaart te laat komt voor je verjaardag mam. Das de schuld van de post die is zo langzaam, ik heb um dus niet te laat gepost ofzo!!! Ok? En ik hoop dat Tim zo snel mogelijk een foto van ze punk haar opstuurd, ik wil um ook kunnen uitlachen!!! Bedankt alvast he, rooie punker.

Groeten Mark